Sunday, September 26, 2010

double 'E'

ekin-eka..
Ya Allah.. tenangkan la hatiku ini..
   Sebnrnye aku sndri x percaye dan diri sndri skrang..sebak pulak rase macam nak nangis pun ada ni..knape..?? yes,sbb teringatkan kwn terbaik aku..(da mula berkaca ni, cover2)..semlm, norashikin abdullah dtg kmpk..
syukur yg teramat sgt,dpt jugak aku jumpa ekin bfore die fly..

   Semlm,lebih kurang pukul 2.30 pm ekin, pakcik abdullah, cik shimah ngan haikal yg comei tu smpi dpn asrama aku.x pndang kiri kanan dah sbb time tu cume nmpk ekin je chewahhh..terus peluk ekin (okayy,pipi da basah..). lepas salam mak ayah ekin, kiteorg duduk kat wakaf depan asrama sri intan.mcm2 kiteorg borak.. gelak2..

     Then aku bawak ekin dengan haikal masuk bilik (t 3.27..suka num bilik ni)..Ya Allah,haikal sangat laa hyper.. berpeluh aku ngan ekin kejar dia...smpi berus gigi aku pun jd mangsa keh3..xpe nasib baik comei..dipendekkan cite..ekin dah kena pergi sbb ada banyak lg kerja die nak sttle kat kl (such as beli handphone baru..woottt2..) kiteorg tangkap gmbr sama2.. aduii..buruk gila muka aku time tu..ngan tudung indon yg menampkkan aku lagiii tembam..huiii... aahhh x  kisah la yg tu,yg pnting ade gmbr kiteorg bfore ekin pegi..

    Okay,ni la sesi paling aku x suka..aku salam mak ayah ekin...dpt duit raya dari ayah ekin jgak..hehe(thank you pakcik abdullah) Ekin...aku salam ekin..try tahan dri nangis...tp x b'jaya (amboii ayat!) time peluk ekin aku x tahan, menangis2 jugak.. semoga friendship kita xkan putus..5 thun bkn 5 hari okayy..aku rase x percaya sgt2, boleh ke aku jumpe kawan sehebat ekin..mana aku nk cari kawan mcm ekin yg cukup paham each other..5 thun kiteorg kwn,mcm2 kiteorg lalui sama2..Alaaaaa...dpt ke aku thn x dgr suare ekin nyanyi memekak dlm toilet (haha) ,ekin yg slalu menangis share mcm2 cerita..smua benda la ngan ekin(ingat ekin,jgan terlalu  paranoid okay..)
    ekin,dlm hadis ada ckp, kwn yg baik adalah bila kita dengan dia kita akan ingat pd Allah.bg aku, kau la  antara kwn yg dimksdkan tu..kau kawan dunia akhirat aku..(x boleh nak cntinue sbb lencun dah T_T)
  
p/s :jgn lupa aku dengan jam besi aku stiap kali kau bangun pg okay haha..
      ~sorry sbb ayat agak entah apa2..tp syukur Alhmdulillah berjaya menulis! =)

5 comments:

  1. terharu aku baca ni..waaaaa
    syg ika dunia akhirat..mnta izin ikank share kat blog ekin..ak x kn lupakn ko
    5 thun bukan 5 ari
    duka tawamu..duka tawaku jua
    muahhhh

    ReplyDelete
  2. bru tau ika ade blog.. btw, smoga ika n ekin brshbat dunia akhirat.. ;)

    ReplyDelete
  3. hehe..korang,ak jarang bkk blog nih..ni pun cikgu yg suroh..hehe

    ReplyDelete